Skip to main content

Vacature: Program Manager Digital

Voor onze Rotterdamse vestiging zijn wij per direct op zoek naar een:
Program Manager Digital (M/V)


NPRC, coöperatie van binnenvaartondernemers is koploper op gebied van digitalisering in de binnenvaart. Met vijf kantoren in vier landen (NL, DUI, BE en FR) bedienen we de grote Europese industrieën met de aan- en afvoer van hun grondstoffen. NPRC vervult een voortrekkersrol in de Europese binnenvaart met een veelzijdig aanbod van schepen en op gebied van digitalisering, duurzaamheid en de integratie van supply chains. In de afgelopen jaren heeft NPRC fors geïnvesteerd in digitalisering. Dat heeft er toe geleid dat we in staat zijn om onze klanten realtime informatie te geven over de transporten die wij voor hun uitvoeren en wat voor effect dat heeft op hun processen. Deze succesvolle digitaliseringsstrategie heeft ervoor gezorgd dat ons IT-team gegroeid is en naar aanleiding daarvan zijn wij op zoek naar een Program Manager Digital (M/V) die minimaal 32 uur per week beschikbaar is.

Als Program Manager Digital ben jij verantwoordelijk voor het initiëren, coördineren en implementeren van nieuwe ideeën en verbeteringen m.b.t. onze digitale diensten voor onze klanten & leden. Je brengt proactief wensen en ideeën samen vanuit verschillende onderdelen van de logistieke keten, koppelt die aan de organisatie en vertaalt ze met het team naar te bouwen digitale functionaliteiten. Daarbij bewaak je de realisatie van deze nieuwe functionaliteiten. Je verzamelt feedback die weer gebruikt kan worden voor de doorontwikkeling van onze digitale diensten.

We werken met een ambitieuze digitaliseringsroadmap. De wensen en ideeën vanuit de organisatie prioriteer je op basis van deze roadmap en op de klantbehoefte, business impact en technische complexiteit. Je schat in wat de kosten, benodigde tijd en impact is van het implementeren van de opgestelde backlog. Op basis hiervan stem je de roadmap regelmatig af met de stakeholders.

Met de 10.000 transporten die NPRC jaarlijks uitvoert ontstaat ook ontzettend veel data. Data die niet alleen inzicht geeft, maar ook de basis vormt voor het doorvoeren van verbeteringen in de logistieke keten. Als Programma Manager Digital kun je  als dit wenselijk is business analyse vraagstukken oppakken in samenwerking met onze Supply Chain Engineer. Jij geeft functioneel leiding aan het development team (4 personen) om gewenste verbeteringen toe te lichten en te helpen implementeren. Je hebt oog voor achterliggende processen van onze organisatie en de klanten en onze leden en bent daardoor in staat om userneeds te vertalen naar concrete oplossingen. Je bent verantwoordelijk voor de verdere professionalisering van het scrum ontwikkelproces en vult zelf de rol van Product Owner in. Daarnaast richt je het beheerproces in gebruikmakend van een devops aanpak, zodat onze diensten steeds betrouwbaarder worden.

Wij zoeken een collega met de volgende competenties:

 • Resultaatgericht
 • Eigenaarschap
 • Pragmatisch hands on / doener
 • Empathisch
 • Daadkrachtig
 • Digitale verbinder
 • Helicopterview

Een afgeronde HBO/WO opleiding bij voorkeur in ICT:

 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie (oftewel een functie op het snijvlak van IT en de business);
 • Analytisch denkvermogen;
 • Sterke communicatieve vaardigheden;
 • Jij bent een snelle, conceptuele denker;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met Agile werken en bij voorkeur logistiek;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wij bieden:

 • Brede, afwisselende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid;
 • Werken in een dynamisch en betrokken team (standplaats Rotterdam);
 • Internationale werkomgeving;
 • …en uiteraard een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse? Of meer weten? We komen graag met je in contact

Je kunt een motivatiebrief met curriculum vitae sturen naar: julia.striegl@nprc.nl t.a.v. Julia Striegl.

Sollicitatieformulier

  Upload hier uw meeste recente CV

  Upload hier uw motivatiebrief

  Ja, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

  Meer weten?
  Neem contact op

  julia striegl nprc, julia nprc rotterdam

  Julia Striegl

  Executive Assistant &  Quality Manager

  Leave a Reply