Skip to main content

Vacature: Commercial Development Manager

Wij zijn per direct op zoek naar een: Commercial Development Manager (V/M)


NPRC, een coöperatie van 145 binnenvaartondernemers, is koploper in Europa op het gebied van digitalisering, integratie van supply chains en duurzaamheid in de binnenvaart. Met een sterk operationeel team verdeeld over vijf kantoren in vier landen (NL, DUI, BE en FR) bedienen we de grote Europese industrieën met de aan- en afvoer van hun grondstoffen over water. Dagelijks zijn er circa 200 schepen voor de NPRC onderweg van en naar onze klanten met circa 13 miljoen ton lading, voornamelijk droge bulk, containers en breakbulk.

In de afgelopen jaren is NPRC fors gegroeid met een strategie gericht op diversificatie van ladingstromen en regio’s en altijd met oog voor de individuele wensen van onze leden. Bovendien hebben wij geïnvesteerd in digitalisering om samen met onze klanten en leden te komen tot een optimale ketensamenwerking. Deze strategie zetten we in de komende jaren voort met een duidelijk doel: onze onderscheidende meerwaarde in de logistieke keten verder versterken, groei bij bestaande klanten en in nieuwe markten. Daarbij is het onze ambitie om de beste te zijn in binnenvaart logistiek. Om ons hierbij te helpen zijn wij op zoek naar een:

Commercial Development Manager (V/M) die minimaal 32 uur per week beschikbaar is.

Als Commercial Development Manager ben jij verantwoordelijk voor het onderhoud van onze relaties en voor het ontwikkelen van nieuwe business in binnen- en buitenland. Je zet je in om onze klanten te ontzorgen bij hun logistieke uitdagingen. Het doel daarbij is om te komen tot lange termijn klant relaties. Jouw activiteiten zijn vooral gericht op kwalitatieve groei en versterking van onze business bij bestaande en nieuwe klanten. Voor bestaande klanten richt je je op het professionaliseren van accountmanagement. Daartoe ontwikkel je, onder meer, toegesneden account plannen voor onze grootste klanten, die je mede helpt uitvoeren. Voor de acquisitie van nieuwe klanten en lading ontwikkel je een commerciële strategie met heldere doelen. Daarnaast ontwikkel en onderhoud je actief netwerken in de logistiek en shipping. Je werkt nauw samen met collega’s van andere afdelingen zoals Logistiek en IT. Samen met hen draag je proactief bij aan de groeidoelstellingen van NPRC. Tot slot ben je verantwoordelijk voor onze marketing- en PR-activiteiten. Je bent sparring partner van het MT en je rapporteert aan de Logistiek Manager van kantoor Rotterdam.

Jouw profiel

 • Je beschikt over academisch of hbo werk- en denkniveau en je hebt ten minste 5 jaar relevante werkervaring als commercieel en/ of business development manager in de internationale “supply-chain” industrie.
 • Je hebt aantoonbare ervaring en kennis op het gebied van logistiek.
 • New business binnenhalen en kijken hoe je innovatief tot bepaalde oplossingen kan komen is een van de kerntaken.
 • Daarnaast werk je samen met teams van onze kantoren in Rotterdam, Duisburg, Mannheim, Antwerpen en Parijs. Uitgangspunt is altijd de tevredenheid van onze (nieuwe) klanten en (nieuwe) leden. Je weet van de gebaande paden af te stappen, anderen te inspireren en aan je te binden.
 • Uitstekende beheersing van de Duitse taal in woord en geschrift is een eis.
 • Je bent bereid te reizen en te spreken op congressen, je beschikt over uitstekende analytische, communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je kunt goed samenwerken, je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, je bent flexibel en ondernemend.
 • Resultaatgerichtheid, initiatief, gedrevenheid en goed kunnen luisteren zijn competenties die goed aansluiten bij je persoonlijkheid.

Interesse? Of meer weten? We komen graag met je in contact

Je kunt een motivatiebrief met curriculum vitae sturen naar: secretariaat@nprc.nl t.a.v. Monique Keller.

Sollicitatieformulier

  Upload hier uw meeste recente CV

  Upload hier uw motivatiebrief

  Ja, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

  Meer weten?
  Neem contact op

  bert van strien nprc, bert nprc

  Bert van Strien

  Manager Barging & Logistics