Skip to main content

Vacature: Trainee Duurzaamheid

Wil jij meewerken aan een duurzame toekomst van de binnenvaart?


NPRC, een coöperatie van 140 binnenvaartondernemers, is koploper in Europa op het gebied van digitalisering, integratie van supply chains en duurzaamheid in de binnenvaart. Met een sterk operationeel team verdeeld over vijf kantoren in vier landen (NL, DUI, BE en FR) bedienen we de grote Europese industrieën met de aan- en afvoer van hun grondstoffen over water. Dagelijks zijn er circa 200 schepen voor de NPRC onderweg van en naar onze klanten met circa 14 miljoen ton lading, voornamelijk droge bulk, containers en breakbulk.

Onze strategie, waarbij duurzaamheid en digitalisering naast de mensen in onze organisatie de hoofdrol spelen, zetten we in de komende jaren voort met een duidelijk doel: onze onderscheidende meerwaarde in de logistieke keten verder versterken en te zorgen voor een toekomstgerichte en duurzame binnenvaart. Om ons hierbij te helpen zijn wij per direct op zoek naar een:

Trainee Duurzaamheid (V/M) die 32 – 40 uur per week beschikbaar is.

We hebben ruimte voor een ondernemende trainee die we aan het roer willen zetten van echte verandering op gebied van duurzaamheid. Je komt in een hands-on en betrokken team je eerste werkervaring opdoen waarbij jij alle ruimte krijgt om door de hele organisatie onze duurzaamheidsstrategie te implementeren. Als coöperatieve logistieke dienstverlener in het vervoer over water kan NPRC veel grote Europese productiebedrijven tot haar klantenbestand rekenen. Bij die bedrijven gaan wij samen het verschil maken op gebied van duurzaamheid. En dat maakt jouw werk erg relevant, voor de organisatie, onze omgeving en zeker ook voor jou.

Je komt te werken bij 1 van de top 5 duurzame bedrijven in de transport en opslag sector aldus het onafhankelijke Ecovadis. In 2021 haalde NPRC hier een gouden label.

We zijn een coöperatie met leden en jij zal je inzetten om hen goed te informeren en te inspireren over de stappen die we zetten. Je organiseert kennisbijeenkomsten voor de leden en je bent in nauw contact met hen over de wensen en behoeftes op gebied van verduurzaming.

Je werkt bovendien nauw samen met collega’s van andere afdelingen, waaronder onze collega’s van IT. Je ondersteunt hen bij onze digitaliseringsprojecten met een focus op duurzaamheid. Je wordt begeleid door onze Manager HR & Kwaliteit.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een afgeronde WO / HBO opleiding en aantoonbare interesse op het gebied van duurzaamheid;
  • Je bent een echte doener en kijkt verder dan het bestaande kader, daarbij weet je mensen op een positieve manier mee te nemen in veranderingen;
  • Je kunt goed organiseren en overtuigd door je proactieve aanpak;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je kunt goed samenwerken, hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, bent flexibel en ondernemend;
  • Resultaatgericht, initiatiefrijk, verbindend en goed kunnen luisteren zijn competenties die goed aansluiten bij je persoonlijkheid.

Wat bieden wij:

  • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Een traineeship voor 1 jaar met de kans op een vast dienstverband;
  • Veel eigen verantwoordelijkheid in een dynamische werkomgeving;
  • Samenwerking met onze kantoren in het buitenland;
  • Een enthousiaste werkomgeving die gericht is op innovatie, ondernemerschap en duurzaamheid;
  • Een coöperatie waarin je nauw met binnenvaartondernemers samenwerkt en daadwerkelijk in de praktijk staat;
  • Gezamenlijk (begeleid) sporten en lunchen;
  • De mogelijkheid tot thuiswerken en een mooie werkplek met uitzicht op de Nieuwe Maas en de skyline van Rotterdam.

Contact

Ben jij de ondernemende doener met een duurzame drijfveer, stuur dan een mail naar Julia Striegl.

Sollicitatieformulier

  Upload hier uw meeste recente CV

  Upload hier uw motivatiebrief

  Ja, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

  Meer weten?
  Neem contact op

  Julia Striegl

  Julia Striegl

  Manager HR & Kwaliteit