Skip to main content
WELKOM AAN BOORD

Dalibor Stojakovic start als Program Manager Digital

Op maandag 4 oktober is Dalibor Stojakovic gestart als Program Manager Digital bij NPRC. Hij is opgegroeid in Spijkenisse, op een steenworp van de Rotterdamse haven. De industrie in combinatie met de dynamiek van vrachtwagens, treinen en binnenvaartschepen heeft op jonge leeftijd al iets los gemaakt bij Dalibor. Als sportfanaat is hij regelmatig hardlopend langs de Oude Maas te vinden en binnenkort gaat hij de kwart marathon van Rotterdam lopen. Dalibor is getrouwd, heeft 2 kinderen en woont nog steeds in Spijkenisse. 

Na zijn studie Bedrijfskundige Informatica aan de Hogeschool Rotterdam is Dalibor als testcoördinator bij Sogeti aan de slag gegaan. Al snel kwam hij erachter dat hij de ‘business kant’ van IT-projecten het meest interessant vond. Het gaat er uiteindelijk om dat IT écht aansluit bij de eindgebruikers en hun processen. Toen de kans zich voordeed om als Business Manager bij Portbase aan de slag te gaan, twijfelde Dalibor geen moment. In deze rol kwamen de haven, logistiek, eindgebruikers en IT perfect samen.

Digitaliseren doe je samen
Het was enerzijds de community gedachte en anderzijds de missie van Portbase om havenlogistiek te optimaliseren waardoor Dalibor zich als een vis in het water voelde: “Logistiek lijkt heel simpel, maar is eigenlijk complex. Iedereen wil zijn spullen op het juiste moment ontvangen en als het kan ook nog eens op klimaatneutrale wijze. Bij Portbase heb ik eerst als Business Manager en later als Product Owner meerdere producten onder mij gehad. Zo heb ik eerst aan de exportkant gewerkt en later ook naar importprocessen richting het achterland gekeken. Portbase staat als community in nauw contact met terminals, vervoerders, ontvangers, verladers en expediteurs. Samen met deze eindgebruikers kijken naar de voordelen van automatiseren en digitaliseren. Daar krijg ik energie van. De laatste periode zijn we binnen Portbase sectoroverstijgend gaan werken, naast containers ben ik toen ook in contact gekomen met stakeholders rondom droge en natte bulk. Het is inspirerend om te zien dat binnen deze sectoren versneld wordt op het vlak van digitaliseren.”

Win-win is het uitgangspunt
“Toen ik de Program Manager Digital vacature bij NPRC voorbij zag komen, twijfelde ik geen moment. Een coöperatie met leden heeft gelijkenissen met de Portbase-community en juist dat gezamenlijke belang geeft mij enorm veel energie. Ik heb ontzettend veel zin om samen met de NPRC-leden te onderzoeken hoe wij hen en onze klanten via digitalisering kunnen helpen om de processen verder te optimaliseren. Natuurlijk begint zo’n proces met het inventariseren van de behoeftes van klanten en leden. Vroeger ging digitaliseren om het optimaliseren van interne processen. Nu gaat het om integratie met de keten, het zoeken naar een win-win. De vraag ‘what would we do if we were one company?’ is hier het uitgangspunt. Juist door het aangaan van lange termijn relaties en het uitwisselen van real-time data kan je verspilling uit de logistieke keten halen”, besluit Dalibor.

Meer weten?

Ik hoor graag van je.

Dalibor Stojakovic

Program Manager Digital

Schrijf hier uw condoleance / Schreiben Sie hier Ihr Beileid