Data driven logistics optimization

Pluk de vruchten van samenwerken en digitaliseren
Home » Data Driven Logistics Optimization

EEN PROGRAMMA
VAN SAMENWERKEN

Als supply chain manager of scheepseigenaar wilt u meer grip op uw logistiek. Daarom heeft de NPRC een samenwerkingsprogramma ontwikkeld om uw supply chain volledig te begrijpen en in realtime te volgen.

‘Data-driven logistics optimization’ (DDLO) stelt u en ons in staat om logistieke processen slimmer en efficiënter in te richten. Door de logistieke gegevens van partijen te combineren, optimaliseren onze supply chain engineers uw logistiek.

BEKIJK ANIMATIE

DE VIER DDLO STAPPEN

‘Data driven logistics optimization’ bestaat uit 4 stappen. Wanneer u deze met de NPRC doorloopt, werkt u continu aan de verbetering van uw supply chain.

1

BEWUSTWORDING EN TRANSPARANTIE CREËREN

Het creëren van bewustzijn en transparantie is de eerste stap in het doorbreken van de muren in de supply chain en het startpunt van samenwerken. In alle openheid kunnen we gezamenlijk voordelen in kaart brengen en vervolgens behalen.
2

EEN INSPIRERENDE WORKSHOP

Vervolgens organiseert de NPRC een workshop waarin we elkaars bedrijfsprocessen en de supply chain willen begrijpen. De centrale vraag die we willen beantwoorden: ‘Wat zouden we doen als we 1 bedrijf zouden zijn?’
3

OPTIMALISEREN VAN UW SUPPLY CHAIN

Tijdens kleine groepssessies identificeren we de oorzaak van eventuele verliezen. Wanneer we al uw uitdagingen volledig begrijpen, implementeren wij diverse verbeteringen. Het optimaliseren van uw supply chain is begonnen.
4

REALTIME MONITOREN EN BIJSTUREN

Vanzelfsprekend stellen wij in nauwe samenspraak met u KPI's op, zodat de vooruitgang nauwlettend gevolgd kan worden. De cost drivers van uw supply chain spelen ook een belangrijke rol binnen het DDLO programma.

VALUE STREAM MAPPING

Wat zouden we doen wanneer we één bedrijf waren? Dat is de centrale vraag wanneer we het proces van Value Stream Mapping starten. In een workshopomgeving met betrokken stakeholders maken we een gedetailleerde processtroom van uw supply chain.

Voor elke stap van het totale proces bepalen we de mogelijke verspilling. Aan het einde van de workshop hebben we een duidelijk beeld van mogelijke verbeterpunten. Dit is het startpunt van de samenwerking waarin we stap voor stap verspilling elimineren en verbeteringen doorvoeren.

Margriet Geluk, NPRC

Meer weten?

Margriet Geluk

Supply Chain Engineer