DUURZAME
SUPPLY CHAIN

Samen op weg naar CO2-neutrale logistiek

SAMEN HET
VERSCHIL MAKEN

Oprechte betrokkenheid

Als coöperatie is NPRC er voor en door de leden. Het belang van en zorg voor de leden, alsook medewerkers en klanten, staat altijd centraal. Bij NPRC werken we samen en kijken we naar elkaar om. Zo proberen wij onze leden & klanten te inspireren en te faciliteren bij de transitie naar nieuwe brandstoffen en het verduurzamen van de keten. Een duurzame supply chain maak je tenslotte samen. NPRC stuurt ook intern op duurzaamheid en zet in op elektrisch vervoer voor de medewerkers. Veel collega’s pakken bewust de fiets naar kantoor en we zijn gestart met een duurzaam inkoopbeleid.

Sinds de ombouw naar een gemariniseerde Stage V Euro 6 DAF-motor is mijn gasolie verbruik met maar liefst 30% gedaald. Dat betekent ook 30% minder CO2 en daar ben ik bijzonder trots op. Het is mede door de subsidieregeling ook voor kleine schepen mogelijk om te vergroenen.

Robin Vermeeren (Ms Estero)Stage 5 motor

EMISSIELOZE
BINNENVAART
IN 2050

Duurzaamheid is een vanzelfsprekendheid voor NPRC en staat op de agenda van onze klanten. NPRC zoekt samen met leden en ketenpartners naar duurzame oplossingen. Een mooi voorbeeld is het WEVA-project waarbij ons lid Harm Lenten een waterstof elektrisch schip bouwt dat in 2023 in de vaart wordt genomen. Ook liggen er andere plannen voor waterstofelektrische schepen op tafel voor internationaal transport langs langs de Rijn-Alpen corridor. Zo werken wij samen met onze klanten aan een toekomstbestendige en duurzame supply chain met minder emissies.

Met de bouw van mijn waterstof elektrisch schip is de emissieloze binnenvaart nabij. Ik ben bijzonder trots dat ik als een van de eersten echt met nul uitstoot ga varen.

Harm Lenten (Ms Antonie)Lenten Scheepvaart B.V.

DIGITALISEREN EN
SMART LOGISTICS

CO2-emissies accountable maken

NPRC is koploper op het gebied van digitalisering en smart logistics. Slimme en efficiënte oplossingen zorgen voor tevreden klanten, ontzorgde leden en een geminimaliseerde milieu-impact. Als ketenregisseur leveren wij klanten een totaalpakket met de meest duurzame en efficiënte vervoersoplossing. NPRC geeft verladers door middel van een dashboard inzicht in de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de supply chain. Door deelname aan de CO2-monitor van de Topsector Logistiek maken we uitstootgegevens betrouwbaarder. Met deze nieuwe CO2-kengetallen is de uitstoot accountable gemaakt. Bovendien levert NPRC Met het onderzoek een bijdrage aan de ontwikkeling van een standaard voor CO2-monitoring in de binnenvaart.

NPRC heeft samen met de Topsector Logistiek een pilot uitgevoerd voor het inzichtelijk maken van uitstootgegevens. De conclusie is dat de gehanteerde kengetallen niet representatief zijn voor de NPRC-vloot; de gemeten uitstoot is tot 28% lager.

Margriet GelukSupply Chain Engineer

ECOVADIS
SILVER LABEL

Een duurzame supply chain

EcoVadis geeft inkopers wereldwijd inzicht in de score van leveranciers op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid. NPRC heeft wederom het gouden label behaald en behoort daarmee tot de top duurzame bedrijven in de logistieke sector.

GEDRAGSCODE LEVERANCIERS

Duurzaamheid zit bij NPRC in woord en daad. Wij faciliteren waar nodig onze leden bij de vergroening van hun schepen. Ook op kantoor zetten wij alles op alles om duurzaam te werken.

Julia StrieglHR & Quality Manager
Anno Treur, CFO NPRCNieuws
11 januari 2023

Arno Treur per 1 januari CFO NPRC

Uitbreiding directie voor stabiel groeiende coöperatie.
Nieuws
8 december 2022

Samenwerkende binnenvaartondernemers spitsenvaart sluiten goed jaar af.

De binnenvaart tussen Nederland en Frankrijk sluit een goed jaar af, aldus de binnenvaartcoöperaties ELV en NPRC.
Nieuws
8 oktober 2022

Strategische koers NPRC zorgt voor groei op meerdere vlakken

In een volle zaal met 155 binnenvaartondernemers en medewerkers, samen goed voor 14,6 miljoen ton vervoerde lading, heerst zaterdag 8…
julia striegl nprc, julia nprc rotterdam

MEER WETEN OVER EEN
DUURZAME SUPPLY CHAIN?

Neem contact op

Julia Striegl
Executive Assistant & Quality Manager
+31 (0) 10 313 99 10
julia.striegl@nprc.nl