DUURZAME
SUPPLY CHAIN

Samen op weg naar CO2-neutrale logistiek

SAMEN HET
VERSCHIL MAKEN

Oprechte betrokkenheid

Als coöperatie is NPRC er voor en door de leden. Het belang van en zorg voor de leden, alsook medewerkers en klanten, staat altijd centraal. Bij NPRC werken we samen en kijken we naar elkaar om. Zo proberen wij onze leden & klanten te inspireren en te faciliteren bij de transitie naar nieuwe brandstoffen en het verduurzamen van de keten. Een duurzame supply chain maak je tenslotte samen. NPRC stuurt ook intern op duurzaamheid en zet in op elektrisch vervoer voor de medewerkers. Veel collega’s pakken bewust de fiets naar kantoor en we zijn gestart met een duurzaam inkoopbeleid.

Sinds de ombouw naar een gemariniseerde Stage V Euro 6 DAF-motor is mijn gasolie verbruik met maar liefst 30% gedaald. Dat betekent ook 30% minder CO2 en daar ben ik bijzonder trots op. Het is mede door de subsidieregeling ook voor kleine schepen mogelijk om te vergroenen.

Robin Vermeeren (Ms Estero)Stage 5 motor

EMISSIELOZE
BINNENVAART
IN 2050

Duurzaamheid is een vanzelfsprekendheid voor NPRC en staat op de agenda van onze klanten. NPRC zoekt samen met leden en ketenpartners naar duurzame oplossingen. Een mooi voorbeeld is het WEVA-project waarbij ons lid Harm Lenten een waterstof elektrisch schip bouwt dat in 2023 in de vaart wordt genomen. Ook liggen er andere plannen voor waterstofelektrische schepen op tafel voor internationaal transport langs langs de Rijn-Alpen corridor. Zo werken wij samen met onze klanten aan een toekomstbestendige en duurzame supply chain met minder emissies.

Met de bouw van mijn waterstof elektrisch schip is de emissieloze binnenvaart nabij. Ik ben bijzonder trots dat ik als een van de eersten echt met nul uitstoot ga varen.

Harm Lenten (Ms Antonie)Lenten Scheepvaart B.V.

DIGITALISEREN EN
SMART LOGISTICS

CO2-emissies accountable maken

NPRC is koploper op het gebied van digitalisering en smart logistics. Slimme en efficiënte oplossingen zorgen voor tevreden klanten, ontzorgde leden en een geminimaliseerde milieu-impact. Als ketenregisseur leveren wij klanten een totaalpakket met de meest duurzame en efficiënte vervoersoplossing. NPRC geeft verladers door middel van een dashboard inzicht in de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de supply chain. Door deelname aan de CO2-monitor van de Topsector Logistiek maken we uitstootgegevens betrouwbaarder. Met deze nieuwe CO2-kengetallen is de uitstoot accountable gemaakt. Bovendien levert NPRC Met het onderzoek een bijdrage aan de ontwikkeling van een standaard voor CO2-monitoring in de binnenvaart.

NPRC heeft samen met de Topsector Logistiek een pilot uitgevoerd voor het inzichtelijk maken van uitstootgegevens. De conclusie is dat de gehanteerde kengetallen niet representatief zijn voor de NPRC-vloot; de gemeten uitstoot is tot 28% lager.

Margriet GelukSupply Chain Engineer

ECOVADIS
SILVER LABEL

Een duurzame supply chain

EcoVadis geeft inkopers wereldwijd inzicht in de score van leveranciers op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid. Met een score van 67 van de 100 punten behoort NPRC tot de top 25% binnen de logistieke sector op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

GEDRAGSCODE LEVERANCIERS

Duurzaamheid zit bij NPRC in woord en daad. Wij faciliteren waar nodig onze leden bij de vergroening van hun schepen. Ook op kantoor zetten wij alles op alles om duurzaam te werken.

Julia StrieglHR & Quality Manager
Sluizencomplex Terneuzen, NPRCNieuws
28 juni 2023

NPRC vaart baggerslib voor sluizencomplex Terneuzen

NPRC vaart baggerslib voor sluizencomplex Terneuzen, hierdoor komen de geulen tot bepaalde diepte dat schepen er ongehinderd langs varen.
WEVA-project, NPRC, Met kleine stappen een groot verschil maken, harm lenten,Nieuws
13 juni 2023

Met kleine stappen een groot verschil maken

Op maandag 12 juni vond bij Concordia Damen in Werkendam een bouwupdate van het Waterstof Elektrisch Vrachtschip Antonie (WEVA) plaats.
Nieuws
30 mei 2023

Oude Deutz schoner dan CCR2

De Deutz van 800 pk in de Watna gaat al 60 jaar mee en is volgens schipper Harrie van Laak…
julia striegl nprc, julia nprc rotterdam

MEER WETEN OVER EEN
DUURZAME SUPPLY CHAIN?

Neem contact op

Julia Striegl
Executive Assistant & Quality Manager
+31 (0) 10 313 99 10
julia.striegl@nprc.nl