Skip to main content
NIEUWS

Maak kennis met familie Kiepe van MS Spes Mea


Ontmoet Bernd en Britta Kiepe van MS ‘Spes Mea’! Bernd is opgegroeid met een liefde voor de binnenvaart en heeft dit overgedragen aan zijn vrouw Britta. Samen met hun scheepshond Henry wonen en werken ze aan boord. Ms Spes Mea vaart onder de Duitse vlag en kan met haar afmetingen van 80 x 9,12 ruim 1.200 ton lading vervoeren.

ms spes mea, Kiepe, bernd kiepe, binnenvaart, duisburg

De familie Kiepe is nu ruim een jaar lid van de NPRC. Het binnenvaartstel raakte geïnteresseerd in de coöperatie door de toekomstgerichte strategie en alle positieve berichten hierover in de media. De digitale en duurzame visie van NPRC sprak hen aan. Als Duits lid voelen ze zich als een vis in het water bij de coöperatie. Het verschil in nationaliteit is niet te merken door het gevoel van saamhorigheid onder de leden en vanuit de verschillende kantoren in Europa.

Een bekende in het kanaalgebied
Bernd en Britta varen graag in het kanaalgebied in Midden-Duitsland. Ze worden dan ook veel bevracht door ons kantoor in Duisburg onder leiding van Lydia Hoyer, die overigens goed bevriend is met het stel. Door de vele mogelijke aanlegplaatsen zijn ze flexibel: Even de auto aan de kant hijsen en een spontane trip maken is hier mogelijk. Ook ervaren ze het vrachtaanbod in het kanaal als stabiel. Verder denken ze dat het kanaalgebied nog verder geoptimaliseerd kan worden: “Over het algemeen heeft het Duitse kanaalgebied wat meer aandacht nodig, waaronder van de overheid. Men beseft soms niet hoe belangrijk het onderhoud van de waterweg voor ons allemaal is.”

Toekomstbestendigheid van de binnenvaart
Bernd en Britta maken zich soms zorgen over de toekomst van de binnenvaart: “Om nieuw talent aan te trekken hebben we moderne schepen nodig. Daarnaast zijn betere omstandigheden, vooral op sociaal gebied, belangrijk. De binnenvaart is een aantrekkelijke en mooie manier van vervoeren en dat moet zo blijven. Adequate vrachttarieven en een concurrerende werkplek voor bedrijven aan land zou daar goed aan bij kunnen dragen.”

Meer weten?

Ik hoor graag van je.

robert van vliet, commercial manager, commercial development manager

Robert van Vliet

Commercial Development Manager