Skip to main content
NIEUWS

NPRC ontvangt Telematica Award

Traditiegetrouw vond de Telematicadag plaats tussen kerst en oud & nieuw. In Nijmegen op het KSCC in de Waalhaven werd deze dag voor de 26e keer georganiseerd. Het thema dit jaar was ‘Cyber Security’ in de binnenvaart.

Telematica Award, Femke Brenninkmeijer, Eric van Viersen, NPRC, Cyber Security

Op de foto (links) Eric van Viersen die de Telematica Award uitreikt aan (rechts) onze CEO Femke Brenninkmeijer.

NPRC is bijzonder trots dat zij de Telematica award heeft ontvangen, uit handen van Eric van Viersen . Henk van Laar van Bureau Telematica Binnenvaart vertelt over het toekennen van deze award: “Normaliter rijken wij deze award aan individuen uit. Het is dit jaar voor het eerst dat een bedrijf de award wint. Er is voor NPRC gekozen omdat zij als organisatie kijken naar digitalisering over meerdere dimensies.”

Verbinding van digitalisering en duurzaamheid

“Een mooie voorbeeld hiervan is de iBarge app, waarin de stuurhut rechtstreeks met de klant informatie uitwisselt. Niet alleen over de voortgang van het transport, maar ook over de uitstoot van CO2. Zo weet NPRC digitalisering en duurzaamheid aan elkaar te verbinden. Deze ontwikkeling is niet aan een persoon op te hangen. De organisatie en aangesloten binnenvaartondernemers werken als collectief aan deze thema’s. Dat is een award en aandacht waard”, vertelt Henk enthousiast.

Een grote motivatie

Dalibor Stojakovic voegt toe: “Dit is een mooie beloning voor alle NPRC-collega’s en -leden. Zij zien nu en zeker ook in het verleden het belang van digitalisering in en hebben hier vol overgave aan gewerkt. Deze award is een steun in de rug om digitalisering in te blijven zetten voor onderwerpen als duurzaamheid en samenwerking in de binnenvaart.”

Dit bericht verscheen op 4 januari 2024 op Linkedin

Meer weten?

Ik hoor graag van je.

Femke Brenninkmeijer, NPRC

Femke Brenninkmeijer

CEO