Skip to main content

NPRC vaart baggerslib voor sluizencomplex Terneuzen

Het sluizencomplex bij Terneuzen is dé toegangspoort naar de havens van Terneuzen en Gent en verbindt Nederland, België en Frankrijk. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de bouw van een Nieuwe Sluis. Deze zorgt voor een betere en vlottere doorstroming vanaf de Westerschelde. De Nieuwe Sluis Terneuzen wordt net zo groot als de sluizen in het Panamakanaal: 427 meter lang, 55 meter breed en 16,44 meter diep.

NPRC-lid Lauwrens Faasse helpt mee aan de realisatie van dit imposante bouwproject. Hij vaart baggerslib vanaf Terneuzen naar een gronddepot in Moerdijk. Zo zorgt men ervoor dat de geulen op diepte zijn, zodat schepen straks ongehinderd gebruik kunnen maken van de Nieuwe Sluis.

Lauwrens heeft zijn specialiteit gemaakt van het varen van grond en slib voor bouwprojecten: “Eerst heb ik grond gevaren vanuit een depot naar een natuurgebied in de buurt van Kampen. Hiermee is een eiland voor bevers en otters gerealiseerd. Ik vind het geweldig dat ik met mijn werk een bijdrage lever aan de natuur en vitale infrastructuur. Wanneer de sluis straks opengaat ben ik daar toch mooi een onderdeel van geweest.”

Sluizencomplex Terneuzen, NPRC
Sluizencomplex Terneuzen, NPRC

Meer weten?

Ik hoor graag van je.

robert van vliet, commercial manager, commercial development manager

Robert van Vliet

Commercial Development Manager

Schrijf hier uw condoleance / Schreiben Sie hier Ihr Beileid